Huset «Studentersamfundet» er studentene i Trondheim sitt naturlige samlingspunkt. Her kan de feste på kvelden eller holde møter på dagtid. 

rødt rundt tårnbygg står standhaftig ved Elgeseter bru i sentrum, nesten et bygg tatt ut av en disneyfilm. Det skiller seg hvertfall voldsomt ut fra alle sine nabobygg. Det er nemlig Studentersamfundet. Eller på folkemunnet bare «Samfundet». På innsiden er det et stort oppholdsrom med mange dører. Hvert rom har sitt eget navn. «Edgar» står det over en dør.

I dette karakteristiske bygget samles studenter og de unge generelt for å kose seg. På kveldene og nettene er dette et sted der de kan ta et avbrekk i studiehverdagen og bare drikke, danse og kose seg. Samfundet er fylt med barer og diskotek. Nærmest utelivselsmenneskets paradis. Man kan velge og vrake i utesteder her inne. Noe for en hver smak.

En av de mange barene. Her er det som regel smekkfult i helgenettene.

Men Samfundet er mye mer enn det. På dagtid kan man benytte biblioteket som er der, eller spise middag i «Edgar» eller være på interessante foredrag. Noe huset er mest kjent for er Samfundsmøtene som er viet til politiske debatter eller bare underholdning. Samfundet er en organisasjon for studenter i Trondheim og drives av sine rundt 9000 medlemmer.

Studentersamfundet ble stiftet i 1910 og kun avbrutt av 2. verdenskrig har Samfundet vært det naturlige samlingsstedet for studentene i Trondhjem.